Domů / ITALY
NABÍDKA

Mentální analýza hráče

 

 

 

Nové platební metody

 

Odběr novinek
Dnes Vám radí

INFORMACE

Lukáš Hanzák

czech, english, deutsch

Tel.: +420 702 131 647 


Denisa Pytlíková  

info@hockeytalent.cz


TRÉNINK

Ing. Jaromír Pytlík

czech, deutsch

Tel.: +420 775 559 055
Skype: hockeytalent
pytlik@ferrax.eu


SLOVINSKO, ITÁLIE

Rok Pajič

english, slovenian

Tel.: +420 602 325 955
Skype: hockeytalentacademy

pajic@hockeytalent.cz


Informace o platbách

Lenka Mihalová

+420 775 590 049

Fax: +420 384 496 402

Skype: ferrax.uctarna

mihalova@ferrax.eu


Zastupování hráčů

THE BEST TECHNIQUE & EXPLOSIVE SKATING - NEUMARKT / 19. - 21.5.2023


Žádné hodnocení. Kód: HTA2062 Produktové číslo: 2023-05-19
Nejmodernější a nejpropracovanější metodika nácviku hokejových dovedností..
Pajic Hockey Development z.s. Dodavatel: Pajic Hockey Development z.s.
Produkt již není v prodeji
THE BEST TECHNIQUE & EXPLOSIVE SKATING - NEUMARKT / 19. - 21.5.2023
 
 

KDO JE NEJRYCHLEJŠÍM NEBO NEJLEPŠÍM BRUSLAŘEM NHL?

Má se za to, že hokej je nejrychlejším kolektivním sportem na světě. Takže nejen mnoho odborníků, možná ještě více fanoušků hledá  odpověď na otázku, kdo je nejrychlejším nebo nejlepším bruslařem NHL. Hokejovému bruslení se věnuji několik let, ale jednoznačnou odpověď nemám. Zjistil jsem totiž, že při vyřčení slovních spojení „nejrychlejší bruslař, nejlepší bruslař“ má každý asi jiné představy. Odpovědi se hledají prostřednictvím specializovaných testů, srovnávacích analýz či dovednostních soutěží. Jedna taková proběhla při lednovém Utkání hvězd NHL v Los Angeles. Viděli jsme mnoho zajímavých a divácky atraktivních soutěží, ale startuje v nich pouze zlomek hráčů z NHL. Říká se, že nejlépe bruslí Finové nebo Švédi, tvrdost v osobních soubojích mají Kanaďané či Američané, šikovné ruce Rusové. Já to tak nevidím. Nemám oblíbenou zemi či tým, ke kterým vzhlížím, nemyslím si, že je dobré kopírovat nějakou cestu, byť vypadá sebelépe. Dívám se na to, jak to dělají ti „nejlepší z nejlepších“, a z toho se snažím ve svých trénincích vycházet. Musite to umět naučit konkrétního hráče a i z tohoto důvodu prezentujeme výhradně naši vlastní práci. Pěkně o tom mluvit umí dnes kde kdo...

Líbí se mi bruslení  Connora McDavida, „ruce“ Patricka Kanea, střela Patrika Laineho, osobní soubo- je v podání Sidneyho Crosbyho nebo  úspěšnost  v  koncovce Alexandra Ovečkina. Co na tom, že je každý jiné národnosti. Pokud se zaměříme  na  bruslení, v minulosti zanechali výraznou stopu Mike Gartner, Wayne Gretzky, Paul Coffey, Sergej Fjodorov, nyní na ně navazují hráči s komplexními bruslařskými dovednostmi, jakými jsou Crosby, Ovečkin, Kane či mladíci, kteří posunuli bruslařské dovednosti a rychlost  ještě na vyšší úroveň - Connor McDavid, Jack Eichel nebo Dylan Larkin. Symbolicky jsem začal výčet dlouhodobým držitelem rekordu v soutěži „nejrychlejší bruslař NHL“ a skončil mladíkem, který tento Gartnerův rekord v loňském roce překonal.

Hokejové bruslení chápeme jako komplexní dovednost, při níž hráči při svém pohybu ve hře reagují na vývoj situace a pohyb všech hráčů na ledě, čímž se dostávají do časoprostorového, ale i tělesného tlaku. Tomu pak přizpůsobují své bruslení. Každá situace je jedinečná, a proto se jedná o velmi rozmanitý soubor bruslařských dovedností. Bruslení tudíž nelze chápat izolovaně, ale v provázanosti s herním myšlením a rozhodováním v závislosti na vývoji hry, s místem, ve kterém se hráč pohybuje. Právě tento mix zvládnutých dovedností dělá z výborných bruslařů výjimečné hráče.

Ukázka transferu dovedností u "prvního studenta" naší akademie   

Pokud se zaměříme pouze na bruslení a měřitelné věci, je třeba se zamyslet nad otázkou: Co dělá nejrychlejší bruslaře skutečně těmi nejrychlejšími? Maximální nebo také koncová rychlost či spíše výbušné zrychlení? A není to náhodou kombinace obojího? Lze analyzovat zejména zrychlení a maximální rychlost, někdy také uváděnou jako koncovou. Když porovnáme tyto dva parametry, generální manažeři, odborníci, scouti a trenéři kladou větší důraz na  hbitost a zrychlení. Typickými představiteli bruslařů s vysokou maximální rychlostí jsou Carl Hagelin, Andrew Cogliano nebo Nathan MacKinnon, jedny z nejvýraznějších zrychlení mají Ovečkin, McDavid, Erik Karlsson či Taylor Hall, kteří výrazně nezaostávají ani v maximální rychlosti a tato kombinace je dělá ještě nebezpečnějšími. Pokud však chceme opravdu porovnávat a znát jednotlivé parametry bruslení, musíme je pečlivě otestovat v rovných podmínkách a zde jsem jednoznačně pro elektronicky měřené specializované testy, které rozdělují bruslařské dovednosti na menší části. Díky tomu z nich lze řadu věcí vyčíst.

Ukázka testování u profesionálních hráčů

A právě proto, kdybych si mohl od každého hráče něco vybrat, bych volil jednotlivé části takto: efektivní přímou jízdu od Jacka Eichela, oblouk a zrychlení v něm od Connora McDavida, klamavý pohyb v otevřeném bruslařském kroku, jaký umí Sidney Crosby, bruslení na malém prostoru se změnou směrů jako Patrick Kane, bruslení vzad, které předvádí Duncan Keith, hlad po kotouči a start na něj, jako má Alexandr Ovečkin, reakce v přechodech Erika Karlssona nebo laterální pohyb po modré Mikea Greena. Říkáte si „hraje se ale s pukem“, co když budeme hodnotit pohyb s vedením kotouče, není bruslení spojené s vedením kotouče ještě důležitější parametr než pohyb bez něj?

 

autorem textu je hlavní trenér akademie 

 

Význam campu: Hokejové bruslení je jednou z nejobtížnějších činností, vyžaduje dlouhou dobu nácviku a jeho zvládnutí je závislé na množství různých činitelů. Kvalitní hráč součastnosti je přímo závislý na vynikajícím zvládnutí všech bruslařských dovedností. Hokejové bruslení vytváří základ pro všechny další činnosti a jeho zvládnutí podmiňuje dosaženou úroveň technických i taktických dovedností. Jedná se o tu nejmodernější a nejpropracovanější výuku bruslení, kterou můžete absolvovat! Nově nabízíme campy i pro starší ročníky. Tento program je primárně určen pro ročíky 2005 - 2018.

Rozsah campu: 8 hodin výuky na ledě, 2 hodiny mimo led

 

Součástí programu je i SPEED HOCKEY LEAGUE

Originální dres: Každý účastník hlavních campů obdrží jako dárek jeden originální dres Hockey Talent Academy pro rok 2023 se svým jménem a číslem (ročník narození) na prvním campu, na který je přihlášen. Dres je zámořského stylu, bez reklam, je doplněn moderním střihem inspirovaným posledním mistrovstvím světa. Na dresu je v kombinaci hned několika vysoce kvalitních materiálů - dva druhy síťovaného materiálu zajišťující dokonalou ventilaci a pružnost, dominantní a silný 3D úplet na ramenou s hlubotiskem a zcela nový materiál na těle dresu s efektní vazbou. Letos přicházíme s další novinkou, standartně používáme místo čísel ročníky, aby trenéři znali věk hráče 07, 08, 09, letos dojde ke změně a číslo bude v hokejovější podobě 2007-70, 2008-80, 2009-90, s 2010 již problém není - 10, 2011-11 atd. Dres s vlastním jménem obdrží všichni účastníci na svém prvním campu. Dresy pro nás vyvinula značka FERRAX. 

Platební podmínky: Všechny campy v Itálii jsou se zálohou 30 €, s doplatkem 190 € na místě v den zahájení campu. V případě neúčasti na campu a neomluvení se v předstihu min. 1 měsíc, je nutné storno poplatek ve výši zálohy. Organizátor campu není plátce DPH. Na camp je nutné přihlášení přes náš rezervační systém!

 

 

Pajic Hockey Development z.s.

Banka: Raiffeisen bank  6417971002/5500

IBAN: CZ6355000000006417971002

SWIFT: RZBCCZPP

Místo konání : Neumarkt - Egna (Italy)

Cena campu: 220 €

Info: Rok Pajič ,+ 420 602 325 955 (Slovenian, English), + 393 386 126 880 (Italian, German),  pajic@hockeytalent.cz 

Harmonogram campu: Harmonogram campu bude s předstihem zaslán e-mailem (3 dny před začátkem campu).

 

Ukázka naší práce z bruslařských campů

 

 

"Jaromír představil našemu týmu velmi dobrý bruslařský program, který vede k větší efektivitě pohybu a zejména skluzu.  Velmi mne zaujaly bruslařské schopnosti Jaromíra, vždy je lepší. když instruktor zaujme demonstrací bruslařských cvičení hráče natolik, že se chtějí zlepšit a bruslit jako on. Líbilo se mi, jak Jaromír rozfázoval svůj pohyb na kratší a základní prvky bruslení, které následně složil opět dohromady v nejefektivnější možný pohyb. I ti nejlepší bruslaři čelili výzvě těžkých bruslařských cvičení, které jim Jaromír pečlivě demonstroval, což pomohlo i nejlepším bruslařům k tomu, aby se stali ještě lepšími. Jako trenér týmu, jsem byl spoluprací potěšen a byl opravdu rád, že Jaromír pracoval s hráči takovým způsobem. Hráči se díky efektivním cvikům, které jim Jaromír ukázal zlepšovali a následně na bruslení pracovali i samostatně, když Jaromír zrovna nebyl přítomen, to je vždy znamením dobře odvedené práce."

Jeff Tomlinson, kanadský profesionální trenér, asistent národního týmu Německa


Jako hosté byli v minulosti na výuce HTA přítomni takové hvězdy jako Jaroslav Pouzar (NHL - Edmonton Oilers), Michal Rozsíval (NHL - New York Rangers, Phoenix Coyotes), Marek Malík (NHL - New Your Rangers, Tampa Bay Ligtning), Jan Marek (Sparta Praha, KHL - Metallurg Magnitogorsk), Michal Řepík (Lev Praha), Petr Hubáček (HC Vítkovice), Aleš Kotalík (NHL - Buffalo Sabres), Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Rok Pajič (reprezentant Slovinska), Zdeněk Ondřej (Bílí tygři Liberec, Moeller Pardubice), Petr Šachl (Bílí tygři LIberec, Moeller Pardubice), Ville Makella, Arttu Pirainen, Ville Kurikka (všichni Karpat Oulu), Martin Altrichter (Slavia Praha, Zlín), Robert Slipčenko (Slavia Praha), Lukáš Sáblík (Energie Karlovy Vary), Tomáš Konečný (cyklistika, stáj T-Mobile) či instuktoři Libor Macháň (Takewondo), Drahomír Verbický (bojové sporty) a další... 

Chcete se dozvědět jak efektivně trénovat? - www.htavideo.com  

 


jpprifilProjekt Hockey Talent Academy založil v roce 2006 trenér Jaromír Pytlík (*15. března 1973), který se specializuje na výuku hokejových dovedností. K tréninku používá nejen nejnovější technologické metody a trendy, ale také zkoumá pohybové návyky hráčů různých kategorií, které následně cíleným tréninkovým programem zdokonaluje. Jeho tréninkovým programem prošli profesionální hokejisté nejvyšších evropských soutěží, včetně hráčů se zkušenostmi ze zámořské NHL, specializuje se však zejména na mladé talentované hráče s potenciálem.

Hockey Talent Academy nabízí specializovaný tréninkový program zaměřený na rozvoj hráče bez ohledu na klubovou příslušnost od pěti do 14 let věku. Vytváří jim co nejoptimálnější podmínky pro další rozvoj, organizuje pro ně výuky zaměřené na všechny hokejové dovednosti, vícedenní tréninkové kempy, utkání či turnaje. Projekt se zabývá i testováním s návrhem individuálního plánu z hlediska jednotlivých dovedností, kondice, taktiky, ale i celkového rozvoje osobnosti hráče. Součástí programu je i poradenská činnost v oblasti výživy, doporučení sportovního vybavení nebo zdravotní péče.  Za deset let prošlo HTA v Česku, v Itálii, v Německu, v Polsku, na Slovensku a ve Slovinsku před sedm tisíc hráčů a hráček. Na trénincích se podílí odborní a studovaní trenéři, ale také bývalí špičkoví hokejisté, mnozí prošli zámořskou NHL či evropskými soutěžemi.

 

Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.

Kontakty

KOMPLEXNÍ INFORMACE
koordinátor projektu

Tomáš Kobera

Tel.: +420 774 724 243

kobera@hockeytalent.cz

SPORTOVNÍ ÚSEK
hlavní trenér

Jan Radosta

Tel.: +420 702 131 647

radosta@hockeytalent.cz

AUTOR PROJEKTU
metodik, hlavní trenér

Ing. Jaromír Pytlík

Tel.: +420 775 559 055

pytlik@ferrax.eu