Domů /
NABÍDKA

Mentální analýza hráče

 

 

 

Nové platební metody

 

Odběr novinek
Dnes Vám radí

INFORMACE

Lukáš Hanzák

czech, english, deutsch

Tel.: +420 702 131 647 


Denisa Pytlíková  

info@hockeytalent.cz


TRÉNINK

Ing. Jaromír Pytlík

czech, deutsch

Tel.: +420 775 559 055
Skype: hockeytalent
pytlik@ferrax.eu


SLOVINSKO, ITÁLIE

Rok Pajič

english, slovenian

Tel.: +420 602 325 955
Skype: hockeytalentacademy

pajic@hockeytalent.cz


Informace o platbách

Lenka Mihalová

+420 775 590 049

Fax: +420 384 496 402

Skype: ferrax.uctarna

mihalova@ferrax.eu


Zastupování hráčů

ACCELERATION & SKATING TEST - TELČ / 31.7 - 2.8.2020


Žádné hodnocení. Kód: HTA1126 Produktové číslo: 2020-07-30
Testování hráčů ledního hokeje na ledě...
Produkt již není v prodeji
ACCELERATION & SKATING TEST - TELČ / 31.7 - 2.8.2020

Testování bylo vždy součástí programu HTA a je samozřejmě i součástí těch nejlepších programů na světě - NHL, AHL CHL, USHL... Z historie testování v HTA je patrné, že hráči, kteří v nich uspěli dnes hrají vrcholový hokej a právě z toho důvodu jsme se ho rozhodli zařadit do programu. V tomto termínu jsou již hlavní letní campy za námi a proto bychom chtěli pozvat všechny hráče na HTA ACCELERATION & SKATING TEST camp 2019, přijeďte si užít krásný víkend, přijeďte si pro přesné, nezkreslené výsledky, dozvíte se jak na tom jste. ACCELERATION & SKATING TEST camp je speciálním campem Hockey Talent Academy kde Vám poradíme jaké máte rezervy a jak se zlepšovat. Výsledky budou zveřejněny pouze pro hráče a rodiče, kteří se tohoto campu zúčastní. Věříme, že přesné výsledky Vám dají chuť se neustále zlepšovat! Budeme se snažit hráče motivovat, povzbudit... Je důležité se nebát konfrontace - soutěžení a je důležité k tomu hráče vést. Vždyť samozřejmě být vynikající hokejista, může být i ten, který poctivě pracuje a sleduje špičku tak trochu z povzdálí... :-) 

DRAFT NHL – BRÁNA DO VELKÉHO HOKEJE A SEN KAŽDÉHO MLADÉHO HRÁČE

Už se to blíží. Také letos budou v červnu talentovaní hokejisté v očekávání, jak dopadnou na draftu. Tedy jaký tým zámořské National Hockey League si je vybere. Být  tzv. draftovaný do NHL je snem každého mladého hráče,  ale z mého pohledu jde pouze o vstupní bránu do velkého hokeje, která skýtá možnosti a perspektivu. Historie však ukázala, že v některých případech se perspektiva nenaplnila. 

JEDNIČKY DRAFTU NHL

Většina nejvýše draftovaných se prosadila. Hvězdami celé NHL se stali takoví hráči jako Alexandr Ovečkin (draft 2004), Sidney Crosby (2005), Patrick Kane (2007), Steven Stamkos (2008). Ale i „vítězové“ posledních dvou draftů Connor McDavid (2015) či Auston Matthews (2016), kteří navzdory svému mládí již zaujali ve svých týmech klíčové pozice. Očekávání „jedničky“ nenaplnil snad jen ruský útočník Nail Jakupov, draftovaný v roce 2012. Česko má dvě jedničky“. Roman Hamrlík (1992) odehrál v NHL té- měř 1400 utkání. Patrik Štefan zůstal stejně jako Jakupov za očekáváním. 

Ukázka testování u profesionálních hráčů

TESTOVÁNÍ PŘED DRAFTEM

Před samotným draftem hráči absolvují ještě tzv. NHL Draft Combine, obsahující nejen lékařskou prohlídku, zjištění tělesných parametrů, ale také fyzické i psychologické testy a na závěr též pohovory s kluby NHL. U tělesných parametrů se sleduje zejména výška, hmotnost, rozpětí paží, ale i procento tělesného tuku. Tipnete si, jaká je průměrná výška a hmotnost hráče NHL? Přibližně 186 centimetrů a 91 kilogramů. U pohybových dovedností se testují rychlostně-silové předpoklady ve Wingate testu, test aerobní vytrvalosti stanovením maximální spotřeby kyslíku (VO max), síla a silová vytrvalost se testují pomocí bench pressu s 70–80 procenty tělesné hmotnosti, hodnotí se také síla stisku rukou, výbušnost dolních končetin se měří skokem snožmo z místa do dálky a vertikálním výskokem, síla a silová vytrvalost horních končetin pak pomocí přítahů na hrazdě. Nechybí ani test rychlosti a agility, a to pomocí člunkového běhu a elektronické časomíry. Dále se při tomto testování využívá i FMS (Functional Movement Systems) - tato diagnostika slouží ke zjištění funkčních omezení, svalové nerovnováhy a tělesné asymetrie, případně i bolestivosti při pohybech.​

Každý chce uspět. Proto hráči věnují přípravě velkou pozornost. Nejeden z talentů si najímá kondiční specialisty se zaměřením na lední hokej. Pokud se podíváme do Čech, není výjimkou, že hráče trénují atleti, boxeři, vzpěrači, instruktoři fitness či dokonce sáňkaři. Nic proti, ale v tomto ohledu výrazně zaostáváme za světem, uplatňují se metody a postupy, které nezaručují progres na ledě. Na otázku, zda je kondiční trenér přítomný programu hráčů na ledě, ve většině případů zazní negativní odpověď. Tato důležitá zpětná vazba zcela chybí nebo je zprostředkovaná. Těžko pak může kondiční trenér reagovat na konkrétní potřeby či nedostatky hráče vyplývající ze hry. 

MODERNÍ KONDIČNÍ PŘÍPRAVA

Moderní kondiční příprava se neustále vyvíjí. O otázce „Na co se zaměřit?“ mohou rozhodovat výsledky elektronicky měřených testů. Na otázku „Jak trénovat?“ mohou odpovědět důmyslné tréninkové systémy pro rozvoj konkrétní pohybové schopnosti. O intenzitě cvičení, přesných parametrech či progresu mohou informovat moderní aplikace v telefonu. O skutečnosti „Kdy zařadit trénink a jaký typ?“ může rozhodovat systém pro řízení optimální intenzity a objemu sportovního tréninku, který pracuje na základě odezvy autonomního nervového systému a tepové frekvence. O opakováních může rozhodnout zařízení, které je schopné určit aktuální úroveň okysličení pracujícího svalu. Regeneraci může nastartovat a urychlit kryo- terapie, elektronická stimulace svalů, vibrační masáž či rolování. Je třeba si uvědomit, že kondice je stálou složkou každé herní činnosti a jejím hlavním ukazatelem je schopnost regenerace. I takové možnosti lze v současné době využít, stačí se o nové trendy v kondičním tréninku detailněji zajímat. Dlouhodobě se snažím ve své práci vycházet ze zkušeností a poznatků těch nejlepších kondičních trenérů, přesto jsem si jistý, že vše má svoje „pro a proti“ a nic není černobílé. 

TESTOVÁNÍ NA LEDĚ

V programu akademie pracujeme na rozvoji pohybových schopností a kondici tak, aby se výsledný efekt projevil na ledě. A to v provázanosti s technikou. Důležitým bodem je kontrola progresu testováním. Používá se mnoho testů mimo ledovou plochu, ty však pro hokej nemají velkou vypovídající schopnost. Proto je logicky nejlepší testování přímo na ledě. Zdálo by se, že propracovaný systém testování před samotným draftem nemá slitování a najde ty největší talenty a budoucí hvězdy. Při pohledu do výsledků testování jednotlivých disciplín při NHL Draft Combine posledních let v nich nenajdeme na předních místech moc hráčů, kteří dnes dominují. 

Proto vyvstává otázka: „Nebylo by lepší testovat tyto pohybové dovednosti specifickými testy na ledě?“ Myslím si, že tyto testy by vypovídaly daleko více o schopnostech hráčů. Třeba budoucích hvězd. Využijte této jedinečné možnosti.

 

autorem textu je hlavní trenér akademie

 

Ukázka transferu dovedností u "prvního studenta" naší akademie   

Význam campu: ALL STARS TEST camp je speciálním campem Hockey Talent Academy na kterém Vám řekneme, jak na tom jste. Poradíme Vám, kde máte rezervy a jak se zlepšovat. Krásný závod v příjemné atmosféře, podrobné výsledky budou zveřejněny pouze pro hráče a rodiče, kteří se tohoto campu zúčastní, nebojí se konfrontace, chtějí znát svoje výsledky, možnosti... a hlavně mají chuť se neustále zlepšovat! Na závodníky čeká 10 výrazně inovovaných testů.

Cena campu: 3 990 Kč (budou krásné ceny, vítěz vyhrává všechny výuky v sezóně 2020 - 2021 zdarma v minimální hodnotě 40.000Kč!)

Rozsah campu: 8 hodin výuky na ledě, 2 hodiny mimo led

Originální dres: Každý účastník tohoto campu obdrží jako dárek originální dres Hockey Talent Academy se svým jménem a číslem (ročník narození). V případě, že hráč již dres má, dostane jiný dárkový předmět HTA. Pouze u objednávek, které dorazí min. 1 měsíc před zahájením kempu jsme schopni garantovat včasnou výrobu dresu.

Platební podmínky: Všechny campy v ČR jsou bez zálohy splatné na místě v den zahájení campu. V případě neúčasti na campu a neomluvení se v předstihu min. 1 měsíc, je nutné uhradit storno poplatek ve výši 500 Kč. Organizátor campu není plátce DPH. Na camp je nutné přihlášení přes náš rezervační systém!

Místo konání: ZS Telč

Generální partner pro ubytování: Hotel ANTOŇ s.r.o., telefon: +420 774 026 200, e-mail: hokej@hotel-anton.cz

Harmonogram campu: Harmonogram campu bude s předstihem zaslán e-mailem (3 dny před začátkem campu).

"Jaromír představil našemu týmu velmi dobrý bruslařský program, který vede k větší efektivitě pohybu a zejména skluzu.  Velmi mne zaujaly bruslařské schopnosti Jaromíra, vždy je lepší. když instruktor zaujme demonstrací bruslařských cvičení hráče natolik, že se chtějí zlepšit a bruslit jako on. Líbilo se mi, jak Jaromír rozfázoval svůj pohyb na kratší a základní prvky bruslení, které následně složil opět dohromady v nejefektivnější možný pohyb. I ti nejlepší bruslaři čelili výzvě těžkých bruslařských cvičení, které jim Jaromír pečlivě demonstroval, což pomohlo i nejlepším bruslařům k tomu, aby se stali ještě lepšími. Jako trenér týmu, jsem byl spoluprací potěšen a byl opravdu rád, že Jaromír pracoval s hráči takovým způsobem. Hráči se díky efektivním cvikům, které jim Jaromír ukázal zlepšovali a následně na bruslení pracovali i samostatně, když Jaromír zrovna nebyl přítomen, to je vždy znamením dobře odvedené práce."

Jeff Tomlinson, kanadský profesionální trenér, asistent národního týmu Německa


Jako hosté byli v minulosti na výuce HTA přítomni takové hvězdy jako Jaroslav Pouzar (NHL - Edmonton Oilers), Michal Rozsíval (NHL - New York Rangers, Phoenix Coyotes), Marek Malík (NHL - New Your Rangers, Tampa Bay Ligtning), Jan Marek (Sparta Praha, KHL - Metallurg Magnitogorsk), Michal Řepík (Lev Praha), Petr Hubáček (HC Vítkovice), Aleš Kotalík (NHL - Buffalo Sabres), Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Rok Pajič (reprezentant Slovinska), Zdeněk Ondřej (Bílí tygři Liberec, Moeller Pardubice), Petr Šachl (Bílí tygři LIberec, Moeller Pardubice), Ville Makella, Arttu Pirainen, Ville Kurikka (všichni Karpat Oulu), Martin Altrichter (Slavia Praha, Zlín), Robert Slipčenko (Slavia Praha), Lukáš Sáblík (Energie Karlovy Vary), Tomáš Konečný (cyklistika, stáj T-Mobile) či instuktoři Libor Macháň (Takewondo), Drahomír Verbický (bojové sporty) a další... 

Chcete se dozvědět jak efektivně trénovat? - www.htavideo.com  

 


jpprifilProjekt Hockey Talent Academy založil v roce 2006 trenér Jaromír Pytlík (*15. března 1973), který se specializuje na výuku hokejových dovedností. K tréninku používá nejen nejnovější technologické metody a trendy, ale také zkoumá pohybové návyky hráčů různých kategorií, které následně cíleným tréninkovým programem zdokonaluje. Jeho tréninkovým programem prošli profesionální hokejisté nejvyšších evropských soutěží, včetně hráčů se zkušenostmi ze zámořské NHL, specializuje se však zejména na mladé talentované hráče s potenciálem.

Hockey Talent Academy nabízí specializovaný tréninkový program zaměřený na rozvoj hráče bez ohledu na klubovou příslušnost od pěti do 14 let věku. Vytváří jim co nejoptimálnější podmínky pro další rozvoj, organizuje pro ně výuky zaměřené na všechny hokejové dovednosti, vícedenní tréninkové kempy, utkání či turnaje. Projekt se zabývá i testováním s návrhem individuálního plánu z hlediska jednotlivých dovedností, kondice, taktiky, ale i celkového rozvoje osobnosti hráče. Součástí programu je i poradenská činnost v oblasti výživy, doporučení sportovního vybavení nebo zdravotní péče.  Za deset let prošlo HTA v Česku, v Itálii, v Německu, v Polsku, na Slovensku a ve Slovinsku před sedm tisíc hráčů a hráček. Na trénincích se podílí odborní a studovaní trenéři, ale také bývalí špičkoví hokejisté, mnozí prošli zámořskou NHL či evropskými soutěžemi.

Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.

Kontakty

KOMPLEXNÍ INFORMACE
koordinátor projektu

Tomáš Kobera

Tel.: +420 774 724 243

kobera@hockeytalent.cz

SPORTOVNÍ ÚSEK
hlavní trenér

Jan Radosta

Tel.: +420 702 131 647

radosta@hockeytalent.cz

AUTOR PROJEKTU
metodik, hlavní trenér

Ing. Jaromír Pytlík

Tel.: +420 775 559 055

pytlik@ferrax.eu