Domů / CZECH REPUBLIC
NABÍDKA

Mentální analýza hráče

 

 

 

Nové platební metody

 

Odběr novinek
Dnes Vám radí

INFORMACE

Lukáš Hanzák

czech, english, deutsch

Tel.: +420 702 131 647 


Denisa Pytlíková  

info@hockeytalent.cz


TRÉNINK

Ing. Jaromír Pytlík

czech, deutsch

Tel.: +420 775 559 055
Skype: hockeytalent
pytlik@ferrax.eu


SLOVINSKO, ITÁLIE

Rok Pajič

english, slovenian

Tel.: +420 602 325 955
Skype: hockeytalentacademy

pajic@hockeytalent.cz


Informace o platbách

Lenka Mihalová

+420 775 590 049

Fax: +420 384 496 402

Skype: ferrax.uctarna

mihalova@ferrax.eu


Zastupování hráčů

ELITE STICKHANDLING & PUCK CONTROL - TELČ / 10. - 12.6.2022


Žádné hodnocení. Kód: HTA2006 Produktové číslo: 2022-06-10
Nejmodernější a nejpropracovanější metodika nácviku hokejových dovedností..
Výrobce: Hockey Talent Academy CZHockey Talent Academy CZ
Produkt již není v prodeji
ELITE STICKHANDLING & PUCK CONTROL - TELČ / 10. - 12.6.2022

NÁJEZD FORSBERGA, FINTA GRANLUNDA A TECHNICKÉ KOUSKY DACJUKA ZMĚNILY POHLED NA VEDENÍ KOTOUČE

Většina trenérů se shoduje v klíčovém významu bruslení. Jenže… Ono je třeba jít víc do hloubky. Není to tak dlouho, co trenéři používali rčení, že hráč „má ruce, ale chybějí mu nohy“. Z mého pohledu to v drtivé většině platí obráceně. Hráči výborně bruslí, ale dáte jim puk a je „po bruslení“.

STICKHANDLING

Toto slovo se v hokejovém světě často a běžně používá, do češtiny bychom ho mohli přeložit jako ovlá- dání hokejky nebo manipulace (práce) s ní. Na výraz „stickhandling“ nedám dopustit, neboť jsem ho použil před devíti lety v názvu svého prvního „domácího tréninkového“ videa, zachycujícího malého, tehdy pětiletého chlapce při tréninku „stickhandlingu“. A díky pozitivním ohlasům mu vděčím za to, že dnes trénuji.

VEDENÍ KOTOUČE

Proces učení techniky vedení kotouče začíná správným úchopem hokejky, základním postojem s neutrální pozicí kotouče a důrazem na periferní vidění, pokračuje driblingy, klamáním, kličkováním, krytím kotouče, příjmem přihrávky, přihráváním a končí přípravou pro zakončení. Vedení kotouče nelze chápat izolovaně, ale v provázanosti s herním myšlením a s rozhodováním v závislosti na vývoji hry, na zóně a situaci, ve které hráč vedení kotouče používá.

 

OD FORSBERGA KE KANEOVI

Technika vedení kotouče se do současné podoby rychle a výrazně vyvíjela, změnu způsobila netradiční řešení herních situací hráčů světové úrovně. Mezi ně řadím zejména Rusa Pavla Dacjuka, jehož „kousky“ přiváděly fanoušky k úžasu a soupeře ke vzteku. Právě díky své šikovnosti získal přezdívku „Kouzelník“. Pomyslnou štafetu šikovných rukou převzal Američan Patrick Kane, jenž ukazuje ve svých videích někdy až těžko uvěřitelné věci. Jeho šikovnost se projevuje v zápasech na každém kroku. Zásadní milníky ve vývoji techniky vedení kotouče spatřuji i v legendárním blafáku Švéda Petera Forsberga na olympijských hrách 1994 v Lillehammeru či florbalové fin- tě z prostoru za brankou finského šikuly Mikaela Granlunda. V krytí kotouče při osobních  soubojích dlouhodobě vyniká Kanaďan Sidney Crosby a nemohu opomenout ani Jaromíra Jágra, který je v tomto ohledu též výjimečný a dokáže reagovat na trendy již desítky let.

 

TRÉNUJEME SPRÁVNĚ?

Analýza současné hry ukazuje stále více skutečností, které je potřeba zohlednit v tréninku a jsou bohužel často opomíjené. Za zamyšlení stojí několik příkladů. Lední hokej je kolektivním sportem s řadou přihrávek, vyžaduje umět pracovat v režimu „přihraj a jeď“. Přesto většina cvičení na zdokonalení této dovednosti je bez přihrávek či zpracování, a nezapadá tak do konceptu hry. Průměrná doba, kdy profesionální hráč bruslí v plné rychlosti s pukem během hry, jsou přibližně dvě sekundy, pak většinou následuje změna směru jízdy spojená se změnou rychlosti, přesto se tento fakt v tréninku málo zohledňuje. Ve hře je velice efektivní nejen zrychlení, ale i zpomalení, čímž hráč vytvoří prostor pro uskutečnění své akce či myšlenky. Hráči se s kotoučem v utkání většinou pohybují ve skluzu na obou nohách a snaží se dosáhnout co největší stability v osobních soubo- jích. Přesto v trénincích často převažují cvičení bez tělesného kontaktu.

HRA NA MALÉM PROSTORU, DETAILY

V současném vrcholovém hokeji převažuje hra na malém prostoru. Některé analýzy ukazují, že až dvě třetiny času zápasu hrají všichni hráči v jedné zóně a v místech s velmi vysokým „provozem“ a řadou překážek. Z toho vycházejí požadavky na co nejlepší vedení kotouče, na periferní vidění, na dokonalé manévrování s výbušnými změnami směru se snahou získat čas, prostor či jinou výhodu pro tým. Pozastavím se nad otázkou: Co odlišuje ty nejlepší hráče právě v této dovednosti? Myslím si, že je to jednoznačně práce na detailech formou individuálních tréninků, pro které si hráči najímají dovednostní specialisty. Dále nemohu opomenout jednu z nejdůležitějších věcí a tou je chuť a vůle na svých dovednostech pracovat, protože právě tato cílevědomost je výsadou výjimečných. Dnes můžete nalézt mnoho tipů, jak své dovednosti zlepšit. Existují i důmyslné tréninkové systémy, pyšnící se výchovou těch nejtechničtějších hráčů, které mají simulovat časoprostorový tlak a vybízet k novým, překvapivým řešením. Za mě je nejdokonalejším tréninkem kombinace individuálního tréninku s nácvikem detailů a hrou na malém prostoru, která nás nutí číst hru, reagovat, kombinovat, herně myslet. K tomu však potřebujete kvalitní tréninkovou skupinu či tým. Bez šikovných rukou se rozdíloví hráči neobejdou, díky nim jsou úspěšní, přehrávají soupeře, dávají góly…

Ukázka transferu dovedností u "prvního studenta" naší akademie   

 

autorem textu je hlavní trenér akademie 

 

Význam campu: Ovládání a kontrola kotouče patří po bruslařských dovednostech ke stěžejním dovednostem hráčů ledního hokeje a její zdokonalování prakticky nikdy nekončí. K základním individuálním dovednostem techniky hole a ovládání kotouče patří vedení kotouče, kličkování, klamání, přihrávání, příjem přihrávky se zpracováním kotouče a střelba. Pokud mladí hokejisté nemají dostatečně vytvořený a zafixovaný pohybový základ v ovládání kotouče, limituje je to v dalších individuálních činnostech jako je přihrávání a střelba. Nově nabízíme campy i pro starší ročníky. Tento program je primárně určen pro ročíky U6 - U20.

Cena campu: 4 490 Kč

Rozsah campu: 8 hodin výuky na ledě, 2 hodiny mimo led

Součástí programu je i SPEED HOCKEY LEAGUE!

 

Originální dres: Každý účastník tohoto campu obdrží jako dárek originální dres Hockey Talent Academy pro rok 2022 se svým jménem a číslem (ročník narození). Představujeme Vám zbrusu nové dresy pro campy HTA 2022. Dres je zámořského stylu, bez reklam, je doplněn moderním střihem inspirovaným posledním mistrovstvím světa. Na dresu je v kombinaci hned několika vysoce kvalitních materiálů - dva druhy síťovaného materiálu zajišťující dokonalou ventilaci a pružnost, dominantní a silný 3D úplet na ramenou s hlubotiskem a zcela nový materiál na těle dresu s efektní vazbou. Přicházíme s další novinkou, standartně používáme místo čísel ročníky, aby trenéři znali věk hráče 07, 08, 09, letos dojde ke změně a číslo bude v hokejovější podobě 2007-70, 2008-80, 2009-90, s 2010 již problém není - 10, 2011-11 atd. Dres s vlastním jménem obdrží každý účastník na svém prvním campu. Dresy pro nás vyvinula značka FERRAX. 

Platební podmínky: Všechny campy v ČR jsou bez zálohy splatné na místě v den zahájení campu. V případě neúčasti na campu a neomluvení se v předstihu min. 1 měsíc, je nutné uhradit storno poplatek (viz. storno poplatky). Organizátor campu není plátce DPH. Na camp je nutné přihlášení přes náš rezervační systém!

Místo konání: Hockey Talent Center Telč

Generální partner pro ubytování: Hotel ANTOŇ s.r.o., telefon: +420 774 026 200, e-mail: hokej@hotel-anton.cz

Harmonogram campu: Harmonogram campu bude s předstihem zaslán e-mailem (3 dny před začátkem campu).

 

 

"Jaromír představil našemu týmu velmi dobrý bruslařský program, který vede k větší efektivitě pohybu a zejména skluzu.  Velmi mne zaujaly bruslařské schopnosti Jaromíra, vždy je lepší. když instruktor zaujme demonstrací bruslařských cvičení hráče natolik, že se chtějí zlepšit a bruslit jako on. Líbilo se mi, jak Jaromír rozfázoval svůj pohyb na kratší a základní prvky bruslení, které následně složil opět dohromady v nejefektivnější možný pohyb. I ti nejlepší bruslaři čelili výzvě těžkých bruslařských cvičení, které jim Jaromír pečlivě demonstroval, což pomohlo i nejlepším bruslařům k tomu, aby se stali ještě lepšími. Jako trenér týmu, jsem byl spoluprací potěšen a byl opravdu rád, že Jaromír pracoval s hráči takovým způsobem. Hráči se díky efektivním cvikům, které jim Jaromír ukázal zlepšovali a následně na bruslení pracovali i samostatně, když Jaromír zrovna nebyl přítomen, to je vždy znamením dobře odvedené práce."

Jeff Tomlinson, kanadský profesionální trenér, asistent národního týmu Německa


Jako hosté byli v minulosti na výuce HTA přítomni takové hvězdy jako Jaroslav Pouzar (NHL - Edmonton Oilers), Michal Rozsíval (NHL - New York Rangers, Phoenix Coyotes), Marek Malík (NHL - New Your Rangers, Tampa Bay Ligtning), Jan Marek (Sparta Praha, KHL - Metallurg Magnitogorsk), Michal Řepík (Lev Praha), Petr Hubáček (HC Vítkovice), Aleš Kotalík (NHL - Buffalo Sabres), Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Rok Pajič (reprezentant Slovinska), Zdeněk Ondřej (Bílí tygři Liberec, Moeller Pardubice), Petr Šachl (Bílí tygři LIberec, Moeller Pardubice), Ville Makella, Arttu Pirainen, Ville Kurikka (všichni Karpat Oulu), Martin Altrichter (Slavia Praha, Zlín), Robert Slipčenko (Slavia Praha), Lukáš Sáblík (Energie Karlovy Vary), Tomáš Konečný (cyklistika, stáj T-Mobile) či instuktoři Libor Macháň (Takewondo), Drahomír Verbický (bojové sporty) a další... 

Chcete se dozvědět jak efektivně trénovat? - www.htavideo.com  


jpprifilProjekt Hockey Talent Academy založil v roce 2006 trenér Jaromír Pytlík (*15. března 1973), který se specializuje na výuku hokejových dovedností. K tréninku používá nejen nejnovější technologické metody a trendy, ale také zkoumá pohybové návyky hráčů různých kategorií, které následně cíleným tréninkovým programem zdokonaluje. Jeho tréninkovým programem prošli profesionální hokejisté nejvyšších evropských soutěží, včetně hráčů se zkušenostmi ze zámořské NHL, specializuje se však zejména na mladé talentované hráče s potenciálem.

Hockey Talent Academy nabízí specializovaný tréninkový program zaměřený na rozvoj hráče bez ohledu na klubovou příslušnost od pěti do 14 let věku. Vytváří jim co nejoptimálnější podmínky pro další rozvoj, organizuje pro ně výuky zaměřené na všechny hokejové dovednosti, vícedenní tréninkové kempy, utkání či turnaje. Projekt se zabývá i testováním s návrhem individuálního plánu z hlediska jednotlivých dovedností, kondice, taktiky, ale i celkového rozvoje osobnosti hráče. Součástí programu je i poradenská činnost v oblasti výživy, doporučení sportovního vybavení nebo zdravotní péče.  Za deset let prošlo HTA v Česku, v Itálii, v Německu, v Polsku, na Slovensku a ve Slovinsku před sedm tisíc hráčů a hráček. Na trénincích se podílí odborní a studovaní trenéři, ale také bývalí špičkoví hokejisté, mnozí prošli zámořskou NHL či evropskými soutěžemi.

 
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.

Kontakty

KOMPLEXNÍ INFORMACE
koordinátor projektu

Tomáš Kobera

Tel.: +420 774 724 243

kobera@hockeytalent.cz

SPORTOVNÍ ÚSEK
hlavní trenér

Jan Radosta

Tel.: +420 702 131 647

radosta@hockeytalent.cz

AUTOR PROJEKTU
metodik, hlavní trenér

Ing. Jaromír Pytlík

Tel.: +420 775 559 055

pytlik@ferrax.eu