Domů /
NABÍDKA

Mentální analýza hráče

 

 

 

Nové platební metody

 

Odběr novinek
Dnes Vám radí

INFORMACE

Lukáš Hanzák

czech, english, deutsch

Tel.: +420 702 131 647 


Denisa Pytlíková  

info@hockeytalent.cz


TRÉNINK

Ing. Jaromír Pytlík

czech, deutsch

Tel.: +420 775 559 055
Skype: hockeytalent
pytlik@ferrax.eu


SLOVINSKO, ITÁLIE

Rok Pajič

english, slovenian

Tel.: +420 602 325 955
Skype: hockeytalentacademy

pajic@hockeytalent.cz


Informace o platbách

Lenka Mihalová

+420 775 590 049

Fax: +420 384 496 402

Skype: ferrax.uctarna

mihalova@ferrax.eu


Zastupování hráčů

SNIPER & HIGH LEVEL SCORING - TELČ / 21. - 23.6.2019


Žádné hodnocení. Kód: HTA1071 Produktové číslo: 2019-06-21
Nejmodernější a nejpropracovanější metodika nácviku hokejových dovedností..
Produkt již není v prodeji
SNIPER & HIGH LEVEL SCORING - TELČ / 21. - 23.6.2019

STŘELBA A ZAKONČENÍ – DOVEDNOSTI, KTERÉ ROZHODUJÍ

Pokud se zeptáte milovníků hokeje, co je na něm nejvíce baví, většina odpoví, že góly. Hráči, kteří je střílejí, jsou cenění a slavní. V mnoha případech je počet vstřelených branek i jednou z nejdůležitějších proměnných určujících výši kontraktu konkrétního hráče. Kvůli tomu se snaží trenéři a hráči porozumět zákonitostem zakončení, jednotlivé části analyzují a zaměřují se na ně v tréninku.

Začneme jednoduchým trenérským rčením „není ranky, není branky“. Existují hráči, kteří usilovně pracují na své střele a zakončení, ale neuvědomují si důležitou skutečnost, že je třeba se nejprve do střelecké pozice (šance) dostat. Ze statistik vyplývá, že ti nejpilnější střelci většinou často skórují. Není náhoda, že mezi nejčastější střelce NHL v sezoně 2016/17 patří Brent Burns ze San Jose Sharks, Alexandr Ovečkin z Washington Capitals, Tyler Seguin z Dallas Stars, chicagský Patrick Kane či Vladimir Tarasenko ze St. Louis Blues. Platí, že mezi četností střelby a vstřelenými góly existuje určitá úměra. I díky tomu posunul Brent Burns hranici branek vstřelených obráncem hodně vysoko.

MÍSTO ZAKONČENÍ

Ideální prostor pro zakončení závisí na tom, zda se jedná o praváka, nebo leváka, jaký má dominantní druh střelby. Každý hráč by měl znát své "nej“ místečko pro zakončení a měl by se jej snažit v zápase využívat. Kombinace vhodných míst s různými druhy střelby jsou klíčem k úspěchu těch nejlepších. Oblíbené místo Patrika Laineho z Winnipeg Jets je na vrcholu levého kruhu, Alexandr Ovečkin s oblibou využívá podobného místa, avšak posunutého mírně k brance, naopak Steven Stamkos z Tampa Bay Lightning poslední dobou vyhledává zrcadlově obráceně kruh pravý.

TECHNIKA STŘELBY

Druhy střel se postupně vyvíjely s hrou a řeší zakončení v různých herních situacích. V NHL používají hráči různé druhy střelby a pro lepší názornost spojím každý druh s hráčem, který je typickým představitelem. Dokonalou střelu zápěstím (švihem) má Alexandr Ovečkin, střelbě bekhendem dominuje Sidney Crosby z Pittsburgh Penguins, golfovým úderem montrealský Shea Weber, příklepem například Vladimir Tarasenko a „střelám z první“ Steven Stamkos. Dle poznatků z praxe je vidět, že hráči nemají správné základy.Většinou si hráči osvojí velmi dobře techniku, ale pouze jednoho druhu, kterou většinou používají. Pokud jim cíleně měníme způsob střelby, mají velké problémy a to zejména u střelby backhandem, tečování, dorážení a rychlé střelby bez přípravy. 

RYCHLOST, POHOTOVOST STŘELBY

Dalším důležitým parametrem je pohotovost - rychlost střelby, ne ve smyslu razance, ale pohotovosti a rychlé přípravy. Z praxe je patrné, že právě tento prvek výrazně zvyšuje šanci na vstřelení branky. S touto částí se hráči velice málo setkávají v tréninku, a proto jim moc nejde! Všichni střílejí přesně v pomalém pohybu s přípravou se zadriblováním , odbouráte dribling, přidáte parametr rychlost a je po přesnosti... Dalším faktorem je skutečnos že většina střeleckých cvičení se dělá spíše s vedením kotouče a ne se zpracováním, zkuste hráčovi nahrát malinko dopředu, dozadu nebo na nohy...

PŘESNOST STŘELY

Patří mezi rozhodující parametry. Zjistil jsem, že hráči dobře trefují pouze některou část branky, s jinými místy mají problémy. Většina hráčů se snaží trénovat přesnost na suchu ze stojícího puku. Je to tak správně? Nebylo by efektivnější spojit střelbu s jinou předchozí činností? A nezmění postavení na bruslích takovým způsobem koordinaci, že je po přesnosti? Ti nejlepší střelci pilují přesnost střelby v pohybu a na ledě, ať už je to Sidney Crosby, torontský Auston Matthews či Connor McDavid z Edmonton Oilers, jejichž nápaditá tréninková videa můžete nalézt na internetu. Nejdůležitějšímu parametru střelby je důležité věnovat velkou pozornost, protože bez tohoto parametru nemůže být střela gólová! 

RAZANCE STŘELY

Razance střelby je parametr, který se v praxi velmi podceňuje. Je třeba si uvědomit, že právě tento parametr ubírá brankáři čas na zákrok. Hráči s velmi razantní střelou jsou nebezpeční téměř ze všech pozic, úhlů, a to i z velké vzdálenosti. Na razanci se musí pracovat, technicky, ale i kondičně, posilováním svalů předloktí, tělesného jádra, zejména rotátorů trupu. Nejrychlejší střelu v současné NHL má bostonský Zdeno Chára 175 km/h, za ním se drží Shea Weber 170,5 km/h, za zmínku stojí i finský mladík Patrik Laine se 164 km/h. Neznám moc hráčů kteří by cíleně pracovali na razanci, ti co to dělají jsou výjimeční!

SKÓROVÁNÍ POD TLAKEM 

Skórování z různých pozic a úhlů pod tlakem v časoprostorovém presu je již konkrétní situací z utkání. Hráč musí být odolný a důrazný v koncovce právě v těchto těžkých podmínkách. Pokud hráče na tyto situace připravujeme v tréninku a je schopen je okamžitě použít v utkání! Důležitá je stabilita v osobních soubojích!

 

 

UMĚNÍ PŘEKONAT BRANKÁŘE

V tréninku lze dělat vše téměř dokonale, ale v utkání do „všeho“ vstupují ještě další faktory, především psychika. Proti stojí konkrétní a často poslední protivník – brankář. Nejlepší střelci umějí své zakončení korigovat podle stylu chytání brankáře i jeho pohybu. V současnosti již gólmani tolik nevyjíždějí před brankoviště, neboť musí pokrýt nejen střelu, reagovat na případnou přihrávku do jiné pozice, ale i pokrýt dorážku. Brankáři jsou lépe připraveni na boční pohyb a v některých případech již nestojí kolmo ke střelci. V současném hokeji stoupá úspěšnost střelby s uměním clonit brankáři ve výhledu, kdy gólman střelu či přihrávku nemůže „číst“. Pokud hráč zakončuje z příčné přihrávky, která prochází podélnou osou z jedné poloviny hrací plochy do druhé, zvyšuje se šance na vstřelení branky až desetinásobně. Velmi efektivní bývá i tečování střely těsně před brankářem či enormní důraz v prostoru před brankou.  

 SKÓROVÁNÍ VE HŘE

Když někdo dává branky všichni to vidí, málokdo si však dovede představit co je za tím práce. Samozřejmě můžeme vše v tréninku dělat izolovaně výborně, ale v utkání je třeba to vše skloubit, dále do této dovednosti vstupují ještě další důležité faktory, které jsou jiné než v tréninku a to především psychický faktor, nervozita, stres, ale i nasazování hráče do hry, spoluhráči, organizace hry, taktika, vývoj zápasu a mnoho dalších faktorů. Jsem přesvědčen, že pouze pečlivá denodenní práce po celou dobu kariéry může dát hráči excelentní dovednost ve střelbě. Je třeba intenzivně pracovat především v senzitivním období hráče a je nutné vytvořit správný základ. K tomu jsou třeba velmi dobří dovednostní trenéři, kteří tuto efektivní metodiku převedou do praxe. Je to oblast ve které spatřuji asi největší rezervy. Dopřejte si specializovaný střelecký camp s více trenéry, který zasahuje na jednotlivých stanovištích všechny části střelby s tlakem na dovednostní detail.  

 

autorem textu je hlavní trenér akademie 

 

Ilustrativní fota: http://hockeylandcanada.com/www.nhl.czwww.nhl.com

Význam campu: Speciální camp Hockey Talent Academy zaměřený na střelu a důrazné zakončení. Výuka propojená s nejlepšími gólmany v ročnících. Jedna z nejoblíbenějších výuk Hockey Talent Academy. Kdo by nechtěl umět dávat góly? Žádný problém... Náplní střeleckého campu bude ta nejpodrobnější a nejpropracovanější výuka zaměřená na techniku střelby. Nejen razance, ale především technika a přesnost se stane společným jmenovatelem prvních hodin. Právě přesný nácvik techniky hráčům v klubové výuce většinou chybí. Každý hráč během tohoto campu vystřelí ve výukových hodinách stovky střel (cca 350 - 450x), což je při vší úctě ke klubovému programu práce na půl sezóny! Součástí campu je soutěž o SNIPERA campu!  Výuka je určena pro hráče ročníku 2000 - 2013.

Cena campu: 4 250 Kč

Rozsah campu: 8 hodin výuky na ledě, 2 hodiny mimo led

Součástí programu je i SPEED HOCKEY LEAGUE!

Originální dres: Každý účastník tohoto campu obdrží jako dárek originální dres Hockey Talent Academy se svým jménem a číslem (ročník narození). V případě, že hráč již dres má, dostane jiný dárkový předmět HTA.

Platební podmínky: Všechny campy v ČR jsou bez zálohy splatné na místě v den zahájení campu. V případě neúčasti na campu a neomluvení se v předstihu min. 1 měsíc, je nutné uhradit storno poplatek ve výši 500 Kč. Organizátor campu není plátce DPH. Na camp je nutné přihlášení přes náš rezervační systém!

Místo konání: ZS Telč

Generální partner pro ubytování: Hotel ANTOŇ s.r.o., telefon: +420 774 026 200, e-mail: hokej@hotel-anton.cz

Harmonogram campu: Harmonogram campu bude s předstihem zaslán e-mailem (3 dny před začátkem campu).

"Jaromír představil našemu týmu velmi dobrý bruslařský program, který vede k větší efektivitě pohybu a zejména skluzu.  Velmi mne zaujaly bruslařské schopnosti Jaromíra, vždy je lepší. když instruktor zaujme demonstrací bruslařských cvičení hráče natolik, že se chtějí zlepšit a bruslit jako on. Líbilo se mi, jak Jaromír rozfázoval svůj pohyb na kratší a základní prvky bruslení, které následně složil opět dohromady v nejefektivnější možný pohyb. I ti nejlepší bruslaři čelili výzvě těžkých bruslařských cvičení, které jim Jaromír pečlivě demonstroval, což pomohlo i nejlepším bruslařům k tomu, aby se stali ještě lepšími. Jako trenér týmu, jsem byl spoluprací potěšen a byl opravdu rád, že Jaromír pracoval s hráči takovým způsobem. Hráči se díky efektivním cvikům, které jim Jaromír ukázal zlepšovali a následně na bruslení pracovali i samostatně, když Jaromír zrovna nebyl přítomen, to je vždy znamením dobře odvedené práce."

Jeff Tomlinson, kanadský profesionální trenér, asistent národního týmu Německa


Jako hosté byli v minulosti na výuce HTA přítomni takové hvězdy jako Jaroslav Pouzar (NHL - Edmonton Oilers), Michal Rozsíval (NHL - New York Rangers, Phoenix Coyotes), Marek Malík (NHL - New Your Rangers, Tampa Bay Ligtning), Jan Marek (Sparta Praha, KHL - Metallurg Magnitogorsk), Michal Řepík (Lev Praha), Petr Hubáček (HC Vítkovice), Aleš Kotalík (NHL - Buffalo Sabres), Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Rok Pajič (reprezentant Slovinska), Zdeněk Ondřej (Bílí tygři Liberec, Moeller Pardubice), Petr Šachl (Bílí tygři LIberec, Moeller Pardubice), Ville Makella, Arttu Pirainen, Ville Kurikka (všichni Karpat Oulu), Martin Altrichter (Slavia Praha, Zlín), Robert Slipčenko (Slavia Praha), Lukáš Sáblík (Energie Karlovy Vary), Tomáš Konečný (cyklistika, stáj T-Mobile) či instuktoři Libor Macháň (Takewondo), Drahomír Verbický (bojové sporty) a další... 

Chcete se dozvědět jak efektivně trénovat? - www.htavideo.com  


jpprifilProjekt Hockey Talent Academy založil v roce 2006 trenér Jaromír Pytlík (*15. března 1973), který se specializuje na výuku hokejových dovedností. K tréninku používá nejen nejnovější technologické metody a trendy, ale také zkoumá pohybové návyky hráčů různých kategorií, které následně cíleným tréninkovým programem zdokonaluje. Jeho tréninkovým programem prošli profesionální hokejisté nejvyšších evropských soutěží, včetně hráčů se zkušenostmi ze zámořské NHL, specializuje se však zejména na mladé talentované hráče s potenciálem.

Hockey Talent Academy nabízí specializovaný tréninkový program zaměřený na rozvoj hráče bez ohledu na klubovou příslušnost od pěti do 14 let věku. Vytváří jim co nejoptimálnější podmínky pro další rozvoj, organizuje pro ně výuky zaměřené na všechny hokejové dovednosti, vícedenní tréninkové kempy, utkání či turnaje. Projekt se zabývá i testováním s návrhem individuálního plánu z hlediska jednotlivých dovedností, kondice, taktiky, ale i celkového rozvoje osobnosti hráče. Součástí programu je i poradenská činnost v oblasti výživy, doporučení sportovního vybavení nebo zdravotní péče.  Za deset let prošlo HTA v Česku, v Itálii, v Německu, v Polsku, na Slovensku a ve Slovinsku před sedm tisíc hráčů a hráček. Na trénincích se podílí odborní a studovaní trenéři, ale také bývalí špičkoví hokejisté, mnozí prošli zámořskou NHL či evropskými soutěžemi.

Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.

Kontakty

KOMPLEXNÍ INFORMACE
koordinátor projektu

Tomáš Kobera

Tel.: +420 774 724 243

kobera@hockeytalent.cz

SPORTOVNÍ ÚSEK
hlavní trenér

Jan Radosta

Tel.: +420 702 131 647

radosta@hockeytalent.cz

AUTOR PROJEKTU
metodik, hlavní trenér

Ing. Jaromír Pytlík

Tel.: +420 775 559 055

pytlik@ferrax.eu